Окупаційний «губернатор» Запоріжжя Балицький озвучив погляди росіян щодо Каховського водосховища

28 Березня 2024, 13:44
Євген Балицький 301
Євген Балицький

Окупаційний «губернатор» Запоріжжя Євген Балицький розповідає, що рівень води в Каховському водосховищі підніметься до колишнього рівня протягом 7 — 9 місяців після відновлення греблі Каховської ГЕС.

Про це повідомляють окупаційні медіа.

Також Балицький підтримує наративи росіян про те, що греблю Каховської ГЕС зруйнувала Україна. Щоправда, доказів цьому не надає. 

У прямій мові Балицький каже, що в разі, якщо «ми зможемо швидко відігнати противника від Каховки, тоді і зможемо відновити воду». Противником Балицький називає Збройні сили України і транслює наратив росіян про те, що вони «повернуть» території. Також ймовірно Балицький пояснює відсутність води в Новій Каховці та Каховці саме відсутністю води в колишньому водосховищі. 

Нагадаємо, 6 червня 2023 року росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС, що призвело до найбільш масштабної техногенної катастрофи в Європі у XXI столітті. Одразу українські фахівці прокоментували, що відновленню ГЕС не підлягає — вона повністю зруйнована. Росіяни в усьому звинувачують Україну, хоча є докази того, що підрив відбувся всередині споруди: оскільки територія окупована, це могли зробити лише росіяни.

Читайте також:

Каховське водосховище наповнюється водою: експерт пояснює, чому так відбувається

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024