Судитимуть «посадовців» окупаційних «департаментів». Один із них — депутат Каховської райради

28 Лютого 2024, 12:20
Підсудні мешканці Херсонської області. Фото: Херсонська обласна прокуратура 1210
Підсудні мешканці Херсонської області. Фото: Херсонська обласна прокуратура

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно депутата Каховської районної ради та жительки Херсонщини за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це інформує Херсонська обласна прокуратура. 

Слідчі встановили, що у вересні 2022 року 48-річний депутат обійняв посаду «начальника відділу земельних відносин Департаменту племінного тваринництва, рослинництва та земельних відносин» у незаконному органі влади — «Міністерстві сільського господарства і рибальства Херсонської області». У листопаді 2022 року він пішов на «підвищення», очоливши вищевказаний окупаційний «департамент».

Інша обвинувачена — 56-річна жінка обійняла посаду так званого «начальника відділу фінансової політики і держпідтримки Департаменту агропромислового комплексу Херсонської області». У вересні 2022 року, після реорганізації «Департаменту» в окупаційне «Міністерство сільського господарства і рибальства», очолила структурний підрозділ — «Департамент бухгалтерського обліку, фінансування і координації підтримки агропромислового комплексу». Вона вела бухгалтерський облік псевдоміністерства, займалася бюджетними питаннями та складала звітності щодо використання грошей, здійснювала внутрішній фінансовий контроль.

Йдеться про Олексія Скопіча та Олену Головкову, які в листопаді 2023 року отримали від правоохоронців підозру в колабораціонізмі.

Олексій Скопіч до російської окупації позиціонував себе як патріота
Олексій Скопіч до російської окупації позиціонував себе як патріота

Читайте також: 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024