Гітлер VS Путін: 10.05.1933, дубль два, пародія

09 Грудня 2023, 15:06
І хотіли росіяни погратися в гітлерівців, але навіть тут вийшла суцільна безідейність БЛОГ 1937
І хотіли росіяни погратися в гітлерівців, але навіть тут вийшла суцільна безідейність

Думки злого звонеччанина. Люди дуже часто припускаються помилок. Особливо тоді, коли відбувається це несвідомо.

Адольф Гітлер – унікальний негідник, який знищив мільйони життів невинних людей і назавжди скалічив ще більше заради звеличування арійської раси та іншого божевілля. Владімір Путін – теж нелюд. Однак вважати їх рівноцінними величинами сміховинно щонайменше в ідейному та ідеологічному плані. Чому? А все просто.

10 травня 1933 року. Масове спалення літератури, яку записали до антинімецької включно з творчістю класиків. На завершення — масова хода зі смолоскипами до нинішньої площі Бебельплац у Берліні. Фюрер був задоволеним, хоча його вираз обличчя зазвичай жодного задоволення не виказував.

Період з початку повномасштабної окупації України Росією з 24 лютого 2022 року. Генічеськ, Генічеський район та інші окуповані території Херсонщини. Там теж палять книжки. Неодноразово. Але, швидше за все, значно менше, ніж двадцять п’ять тисяч примірників. І жодної ходи зі смолоскипами, лише висловлення задоволення в соціальних мережах.

Ви вже відчуваєте різницю? Якщо так, то можна продовжувати.

Почнімо з того, що Гітлер на момент того варварського шабашу був легітимним рейхсканцлером. Яким шляхом колишній художник здобув цю посаду — привід для окремої розмови, але він був при своїх правах. Конституція України, своєю чергою, промовисто нагадує, що окремо взятий Генічеськ – це таки Україна. Тож шабаш тут влаштували гості-окупанти, ще й непрохані. Раз.

Головний націонал-соціаліст дуже бажав стерти і спалити все, що нагадувало б демілітаризовану Веймарську республіку. Чи хотів бункерний дідуган знищити згадки про державу-попередницю РФ. Ні. Абсолютно точно ні. Мало того, що режим фактично не змінювався, так Путін ще й мріє хоча б про часткове відродження СРСР. Справді, навіщо? Два.

Класова боротьба та матеріалізм? Їх теж геть. Але лише у випадку з нацистами. Про яку класову боротьбу можна говорити, коли пересічний окупант — люмпен від голови до п`ят? Те ж стосується і колаборантів на високих посадах. Три.

Брати Манн, Еріх Марія Ремарк, навіть Карл Маркс — усе, що було написано ними, дуже скоро перетворилося на купу попелу. В Генічеську навіть купки пристойного розміру не вийшло.

***

І ось тепер ми приходимо до головного. Можна довго перелічувати пункти нездорового з усіх боків гітлерівського плану, але достатньо зазначити, що вироблявся він роками. План Кремля? Та просто взяти і знищити усе українське. Навіть літературу незалежно від змісту. Якби хтось надумав перекласти співочою солов'їною усю «велику радянську енциклопедію» або повне зібрання «творчості» головного Ілліча всєя Союзу, то ця макулатура теж полетіла б до вогнища.

Один ідентичний нюанс в політиці двох нелюдів все ж є. Однак про нього краще іншим разом.

Читайте також: Думки злого звонеччанина. Полеміка з класиком або Орли батьківства.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024