У Верхньому Рогачику колаборанти та окупанти захопили краєзнавчий музей

16 Січня 2024, 10:45
Ідея зробити з музею агітпункт не видається робочою 25278
Ідея зробити з музею агітпункт не видається робочою

Метою повномасштабного вторгнення Росії до України є в тому числі знищення історичної та культурної спадщини. Глобально це не виходило навіть у мирний період, зате на локальному рівні певні успішні спроби, на жаль, можуть траплятися.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, в середині січня 2024 року колаборанти спільно з окупантами захопили будівлю краєзнавчого музею в Верхньому Рогачику. Заради присутності під час такого «великого переможного маневру» до підконтрольного РФ Каховського району приїхав аж «сенатор» від Херсонщини, що представляє правлячу партію держави-агресора. Рейдерам особливо не сподобався стан радянського прапору: вони заявили, що Україна таким чином паплюжить історію доби СРСР.

Ворожі сили вже заявили, що будуть використовувати приміщення для обробки місцевого населення засобами російської пропаганди. Однак поки що вони не спромоглися до пуття відремонтувати системи електропостачання та опалення в музеї. А ось що станеться з експонатами, які мають прямий стосунок до української частини історії, поки невідомо.

Читайте також:

Колишньому директору Музею історії Каховки повідомили про підозру у державній зраді.

Голопристанська громада долучається до створення віртуального музею війни та окупації.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024