Під приводом скасування звичних свят окупанти насаджують українцям власні культурні цінності

09 Грудня 2023, 12:57
Киш, Бабай — в нас на часі Миколай 1194
Киш, Бабай — в нас на часі Миколай

На окупованих росіянами територіях України, в тому числі на Херсонщині, День Святого Миколая не відзначали за новим календарем, оскільки росіяни відмовилися на нього переходити. Не буде свята і в більш звичний для українців день, та з дещо інших причин.

«Гривна» інформує, що Москва поставила перед «регіонами-шефами» з-поміж суб’єктів федерації якомога швидше знищити українську культурну ідентичність. І починати потрібно вже зі свят. Скажімо, в Каховському районі окупанти з Татарстану вирішили зробити головним персонажем такого собі Киш Бабая, який для них одночасно замінює як Миколая, так і штучно нав’язаного свого часу росіянами Дєда Мороза.

Представники бурятів, адигейців та інших невеликих народностей, яких Росія свого часу асимілювала подібним чином, теж несуть на тимчасово окуповані території чужорідні для українців свята і символи. Якщо ж додати до цього утискання родин, чиї діти дистанційно продовжують навчатися українською, то картина виглядає досить сумною. Проте нав’язати щось подібним чином росіянам зазвичай вдавалося хіба що шляхом примусів та репресій.

Читайте також:

Вєлікая русская культура – фейк.

Окупанти повністю наповнили захоплені школи Херсонщини російськими підручниками.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024