Живодер Олексій Святогор займається «евакуацією» тварин з Херсонщини: волонтери попереджають про небезпеку

09 Червня 2023, 16:18
Олексій Святогор 3071
Олексій Святогор

Догхантера Олексія Святогора помітили у кількох групах в соцмережах з евакуації тварин з Херсонщини.

Про це заявили в організації із захисту прав тварин URSA.

«Нам надходить багато повідомлень від підписників, що живодер Олексій Святогор відмітився у кількох групах з евакуації тварин з Херсонщини. Не ховаючись, під виглядом допомоги, він набирає тварин. Що трапляється далі з цими тваринами – не знає ніхто, але всі здогадуються. Це живодер та садист», – йдеться у повідомленні.

Представники організації виклали один зі скріншотів від 7 червня.

Скріншот коментаря
Скріншот коментаря

Суди всіх інстанцій виправдали Святогора, попри численні зафіксовані докази знущання з тварин.
«Кількість вбитих та отруєних Святогором собак сягає тисяч, також чоловік безперервно агітує населення пітримувати його антигуманний рух», – повідомляли раніше в URSA.

Біля входу до суду неодноразово були мітинги на підтримку тварин. Проте це не змінило рішень суддів. Навіть Верховного суду, який виправдав жорстокість догхантера Святогора.

Верховний Суд України виніс рішення у справі догхантера Олексія Святогора 1 березня 2023 року. Починаючи з 2012 року, Святогор жорстоко вбивав безпритульних тварин та хизувався своїми досягненнями у знищенні чотирилапих на сторінках в соцмережах та в численних інтерв’ю на телебаченні.
«Таким чином, живодер Святогор за роки пропаганди культу насилля щодо тварин зібрав цілу «армію фанатів», які продовжують його справу не лише в Києві, а й в інших містах України. Він відкрито роздавав поради та публікував інструкції, як краще вбити собаку, аби вона зазнала страждань», – коментували в URSA.

У 2018 році Святогора затримали за звинуваченням у культі пропаганди та жорстокості. Втім Шевченківський Районний Суд визнав його невинуватим, а Апеляційний Суд підтримав це рішення. Вирок оскаржила Прокуратура у Верховному Суді. 

Однак суддя Верховного Суду вирішив, що словосполучення «пропаганда культу насилля та жорстокості» стосується лише людей і не поширюється на тварин.

Тоді акції за покарання Святогора активно проходили по всій України. Зокрема відома ініціатива UA Animals також долучалась. Але Святогор на свободі. І зараз волонтери застерігають людей щодо передачі йому тварин.
 
 
 
 
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024